X
GO
Vacatures via Meesterbaan

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

Open sollicitaties

Open sollicitaties, onder andere voor invalwerk, zijn altijd welkom. Deze kunt u sturen naar Sven Boogert, conrector (s.boogert@svszeist.nl). Inlichtingen over de vacatures kunt u krijgen via 030-2040290 en vraag naar de contactpersoon die bij de vacature staat.

Vacature Onderwijsassistent - in opleiding

De Stichtse Vrije School zoekt voor schooljaar 2024-2025 een onderwijsassistent – in opleiding voor +/- 0.4 FTE.

We zijn op zoek naar enthousiaste collega’s die open staan voor en het liefst ook ervaring hebben met het vrijeschoolonderwijs. In samenwerking met de School-vAK, School voor Antroposofische Kinderopvang & Onderwijsassistenten Vrijeschool, bieden we leer-werkplekken voor onderwijsassistenten.

Profiel van een onderwijs assistent bij de Stichtse Vrije School:

  • Je beschikt over minimaal MBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het vrijeschoolonderwijs;
  • Je wilt je persoonlijke, pedagogische en didactische competenties inzetten en bent gericht op ontwikkeling;
  • Je ziet de meerwaarde van het werken in heterogene klassen (mavo, havo en vwo) en wilt ondersteunen bij het differentiëren tijdens vaklessen en periodeonderwijs*;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelingen communicatieve vaardigheden;
  • Je kan goed samenwerken, hebt affiniteit met leerlingen (12-18 jaar) en vindt het leuk om ondersteunend te zijn;
  • Je bent pro-actief en hebt goede communicatieve vaardigheden.

*Op de vrijeschool worden naast vaklessen ook periodelessen gegeven. Een periode duurt ca. drie weken en omvat altijd de eerste twee uur van de dag, vijf dagen per week. Als je niet alle dagen beschikbaar kunt zijn, kunnen we in overleg tot een oplossing komen. De inhoud van de periodelessen zijn gebaseerd op het vrijeschoolleerplan waarbij de ontwikkelingsfasen van het kind het uitgangspunt vormen.

 

Werken en Leren

De School voor Onderwijsassistenten Vrijeschool (onderdeel van School-vAK) is in januari 2021 opgericht met de BBL-opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool (MBO 4). Deze 2-jarige opleiding wordt vanaf 1 september 2023 weer aangeboden in Utrecht. Als enige opleidingsinstituut in Nederland verzorgt de School voor Onderwijsassistenten Vrijeschool deze unieke opleiding, specifiek voor het vrijeschoolonderwijs. Op een vrije school staat de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal. Muziek, toneelspelen, beweging en handvaardigheden zijn daarbij net zo belangrijk als lezen, schrijven en rekenen. Al tijdens deze opleiding werk je minimaal 16 uur per week op een vrije school. Dit gebeurt via een leerarbeidsovereenkomst. Hiermee verdien je vanaf je eerste werkdag salaris. Na afronding van de opleiding kun je als onderwijsassistent aan de slag of doorstromen naar de pabo.

Voor meer informatie kijk op www.school-vak.nl

 

Werkzaamheden, omvang en inschaling

Een onderwijsassistent ondersteunt docenten bij werkzaamheden in en buiten de klas (extra handen in de klas), werkt met individuele leerlingen en/of met kleine groepjes leerlingen. Naast de opleiding is het de bedoeling om minimaal 16 uur op school te werken. Werkdagen in afstemming met de opleiding. Elke donderdagmiddag is de pedagogische vergadering. Inschaling: conform CAO Je krijgt voldoende begeleiding en ook professionele eigen ruimte voor de invulling van je werkzaamheden

 

Sollicitatieprocedure:

Wil je meer informatie? Petra Hennekes, teamleider OOP vertelt je graag meer over deze functie. Je kunt haar bereiken via p.hennekes@svszeist.nl of telefonisch op maandag, dinsdag en donderdag via telefoonnummer 030-20 40 290. Voor vragen over de BBL-opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool kun je contact opnemen met Roel Notten, Opleidingsmanager bij de School-vAK via tel. +31 6 34836386 en email: info@schoolvak.nl.

Wil je meer informatie lezen over onze school, kijk dan op onze website. Wil je meer weten over het vrijeschoolonderwijs, kijk dan op de Vereniging van vrijescholen.