X
GO

Nieuws

Overvecht op de Hoogte

Geplaatst op:
Overvecht op de Hoogte

Flats. Achter elk raam, achter elke deur speelt een mensenleven zich af.
In de lift zeg je elkaar gedag en als de bovenbuur de muziek hard aanzet kun je meegenieten, maar wat weet je nu echt van je buren? Kun je je ten volste realiseren wat er achter alle voordeuren gebeurt? 

Fotograaf Carilijne Pieters en journalist Sterre ten Houte de Lange, tussen 2003 en 2010 klasgenoten op de Stichtse Vrije School, deden een poging deze vragen te beantwoorden. In de flat waar Carilijne woont, belden ze bij alle huizen aan en vroegen ze of ze even binnen mochten komen. Uit deze intieme ontmoetingen zijn verhalen over de verschillende levens in één portiek ontstaan in beeld, tekst en geluid.
Sterre: 'De buren lieten ons niet alleen in hun huis kijken, maar ook in hun hart. We praatten over toekomstdromen, verdriet uit het verleden of momenten van vreugde in het heden. Na elke afspraak komen wij ontroerd thuis. En dankbaar dat we zo dicht bij mochten komen.'
Vrijdag 11 januari 2019 om 16.00 opent de expositie Overvecht op de Hoogte in het ZIMIHC in Overvecht. Foto's van de mensen die Sterre en Carilijne bezochten hangen een maand in de huiskamer van Stefanus, begeid met een podcast die de verhalen vertelt. Kom kijken en leer de buurt, de buren en elkaar kennen. 

Overvecht op de Hoogte wordt mede mogelijk gemaakt door woningcoöperatie Mitros en het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht. Meer informatie op www.overvechtopdehoogte.nl, Facebook en Instagram.

| Terug

Archief