GO

Nieuws

Michaelsactie 2016

Geplaatst op:
Michaelsactie 2016

Een vaste traditie van de Stichtse Vrije School is de Michaelsactie voor een goed doel op 29 september.

Op deze dag gaan alle leerlingen van onze school op allerlei manieren zoveel mogelijk geld inzamelen voor een project of een school in een ontwikkelingsland. Zo zijn er in het verleden al veel goede doelen gesteund, onder andere zonnepanelen voor the Vasjra Academy in Nepal, een stuk grond voor een schoolgebouw aldaar, een waterput in Mali, zonne-kookovens in Suriname, schoolmateriaal voor Haiti, elektrische verlichting voor een school in Soedan etc. etc.

Ook dit schooljaar houdt de Stichtse Vrije School weer een Michaelsactie, maar dit jaar net even anders dan anders. Dit schooljaar is de Michaelsactie gekoppeld aan een pleinproject.

Join the Pipe

Het goede doel dat we dit schooljaar gaan steunen met de Michaelsactie is van Join the Pipe. Join the Pipe is een organisatie die al vele jaren allerlei verschillende projecten over alle continenten heeft lopen. Hun droom is schoon drinkwater voor iedereen op de Aarde.

Dit proberen zij te realiseren door in gebieden waar extreme droogte heerst en geen schoon drinkwater is, waterleidingen, waterpompen, tappunten en wateropslagplaatsen te maken.

Zij zorgen er ook voor dat de bevolking ter plaatse zelf het onderhoud kan verzorgen zodat de waterpompen en tappunten zeer lang mee zullen gaan. Hierdoor kunnen scholen en dorpen lang genieten van het schone drinkwater wat zo hard nodig is.

Mich16-2

| Terug

Archief